Dit is Tin, onze jongste Orpington hen, de jongste met de grootste baljurk! Henna heeft haar uitgebroed. Ze daagt haar moeder soms uit, maar lijkt er daarna zelf van te schrikken. Ze is een kanjer en een betrouwbare legster (als ze legt). Haar nieuwe avontuur is een nest loopeendeieren. Henna staat boven in de pikorde en waakt over de tuin als een leeuwin. Ongenode gasten worden door haar met verve de tuin uitgejaagd. Haar plaats heeft ze dik verdiend. Ze is een echte praatster, hele verhalen. Ook komt ze geregeld met een nieuw geluidje. En wie heeft er nog een broedmachine nodig met deze kip in de buurt?

Cui is onze koperzwarte Marans. Zij legt mooie hele donkere eitjes.Ze accepteerde gelijk haar plaats als tweede in de pikorde en weet precies wat ze wil. Ze is behendig en avontuurlijk en komt graag even bij ons in de keuken kijken. Ook speelt ze een spelletje met me: "Waar is die haan?" Steeds als ik gekukel hoor, ren ik gauw naar de tuin... altijd te laat. Maar gelukkig legt ze nog steeds een eitje.

 
Buuf
Buuf, met Pasen 2010 uit het ei. Ze was dapper, heeft zich uit eigen beweging bij de grote dames gevoegd...Ze legde de grootste en vaak de enigste eieren en toch moet ze zich neerleggen bij de laagste rang in de oneerlijke pikorde. Lees meer in dit blog over haar. D'Or was onze prachtige goud gezoomde Orpington hen, Zij ging haar eigen gangetje en deed soms een dansje in de tuin... Als laagste in de pikorde wist ze wel heel goed de merels uit de buurt te houden. Ze is een jaar geworden.